Dlouhá léta cestujeme u nás i po Evropě za vínem. Často se potkáváme s vinaři, kteří doslova žijí svou prací. Bavíme se o víně a způsobu, jak o něj pečují. Tito lidé, naši přátele, nám doporučují své nejlepší produkty, které my pak pečlivě skladujeme v našich sklepích a nabízíme je přímo Vám. Pojďte poznat kousek našeho bohatství v lahvích.
Laskaví vinaři, jež dlouhá léta hospodaří na zcela unikátní půdě v patě Stolové hory v jihomoravské Perné. Na zdejších viničních tratích pěstují a stáčejí charakterová vína odrůd Hibernál, Aurelius a Veltlínské zelené. A jako součást Mikulovské vinařské podoblasti se také hrdě hlásí ke své jedinečné Pálavě.
https://www.pardorf.czNejvětší tuzemský BIO-vinohradník s více než 30letou tradicí produkce staví na odpovědném způsobu obhospodařování vinic s důrazem na co nejčistější produkci a ochranu zdejšího života. Kromě stálic nabídky, tedy například ryzlinku, jsou novosedelští vinaři známí speciálními víny v čele se slámovými a přirozeně sladkými víny.
https://www.marcincak.czZ po generace spravovaného sklepa v srdci Mikulovské vinařské podoblasti pocházejí vína, pro která je typický klasický způsob kvašení bez selektovaných kvasinek a zrání přímo v sudech. Zdejší vyhlášený Ryzlink vlašský pochází z vinic, jež dávají vzniknout také řadě jemných a šumivých vín, stejně jako Sauvignonu a Veltlínskému.
https://www.pergen.czRodinné vinařství produkující exkluzivní malé šarže s garancí původu všech svých vín. Důraz na kvalitní hrozny se odráží v unikátně vyvážené chuti v každé lahvi. Jejich sklepy v moravské Perné skrývají vynikající odrůdy Sauvignonu, Veltlínského zeleného a další. Produkují moderním způsobem, ovšem s úctou k tradičnímu vinařskému umu.
https://www.vinovaladia.czSpecialista na suchá, převážně bílá vína produkovaná v limitovaných edicích. Nositelé čejkovické vinařské tradice sklízí hrozny na svých několikahektarových vinicích Velkopavlovické vinařské podoblasti a ručně je zpracovávají do podoby výběrových vín, třeba oblíbeného Rulandského šedého a mnoha dalších.
https://www.samsula.cz
Oblast řeky Rýn a jejích přítoků je domovem Ryzlinku rýnského. Tato unikátní vinařská oblast na jihozápadě Německa je místem, kde se více než 100 let zmíněná odrůda pěstuje i na pozemcích vinařství v meandru řeky Mosel. Zdejší suchá a polosladká bílá vína dozrávají do minerálních tónů s doteky citrusů a ovoce a jsou vyhledávaná i mezi znalci.
https://meulenhof.de
250 let tradice a 8 generací jedné rodiny, která dovedla pěstování a produkci Ryzlinku rýnského takřka k dokonalosti. Region vinařských tratí ve strmých úbočích nad řekou Mosel je nejen v Německu unikátem a ceněnou lokalitou milovníků kvašených hroznů. Dává navíc vzniknout svěžím, ovocným vínům s ušlechtilým charakterem a nenapodobitelnou chutí.
https://www.weingut-kerpen.de
Dolnorakouský region mezi řekami Dyje a Wagram je rodištěm vín rodinného vinařského podniku Margit a Andrease Humerových. Na obhospodařovaných 21 hektarech svých vinic se snaží pracovat a pěstovat hrozny s ohledem na ekologii a zdejší tradice. Specialitou jsou jejich Veltlínská zelená, ale také Sauvignony či osvěžující perlivé varianty vín.
https://www.humerwein.atUnikátní, trvale udržitelné ekologické vinařství, specializující se na organickou výrobu a využívání energie slunce při zpracování vína je klenotem italských regionů Veneto a Friuli. Současná produkce pod vedením následovníka slavné vinařské dynastie se specializuje především na vynikající šumivá vína a tolik oblíbená Prosecca.
https://www.dissegnavini.com
Exkluzivní krajová vína z historií protknutého regionu Gevrey Chambertin pocházejí z nejvěhlasnějších vinic tradiční oblasti Burgundsko v samém srdci Francie. Tato vína se vyznačují harmonickou, plnou chutí s podtóny letního ovoce danou nezpochybnitelnou kvalitou keřů, na nichž hrozny dozrávají.
https://www.burgundy-report.com/burgundy-report-extra/03-2012/profile-domaine-pierre-naigeon-gevrey/
Původ tohoto vinařství lze hledat na francouzském královském dvoře, kde působil prapředek dnešních majitelů. Ti pěstují vinnou révu na 8 hektarech půdy v městě Bouzy se specializací na odrůdu Pinot noir. Zrání pod rukama staletého vinařského rodu jí dává nezaměnitelnou charakteristiku tolik typickou pro zdejší vína.
http://www.andreclouet.com/champagne/
Na více než 22 hektarech půdy v obci Cramant ve vinařské oblasti Champagne působí od 30. let 20. století firma otce a synů rodu Bonnaire zaměřujících se na pěstování hroznů odrůdy Chardonnay. Vinařství staví na intenzivní péči o své keře a produktem jejich práce jsou vína, v jejichž chuti můžeme najít i stopy máslového aromatu, citrusů a příjemné minerality.
https://www.homobulla.com/champagne-bonnaire/
CHCI DOSTÁVAT NOVINKY