Zastoupená vinařství

Dlouhá léta cestujeme u nás i po Evropě za vínem. Často se potkáváme s vinaři, kteří doslova žijí svou prací. Bavíme se o víně a způsobu, jak o něj pečují. Tito lidé, naši přátele, nám doporučují své nejlepší produkty, které my pak pečlivě skladujeme v našich sklepích a nabízíme je přímo Vám. Pojďte poznat kousek našeho bohatství v lahvích.

Vinařství Pardorf (2021)

Laskaví vinaři, jež dlouhá léta hospodaří na zcela unikátní půdě v patě Stolové hory v jihomoravské Perné. Na zdejších viničních tratích pěstují a stáčejí charakterová vína odrůd Hibernál, Aurelius a Veltlínské zelené. A jako součást Mikulovské vinařské podoblasti se také hrdě hlásí ke své jedinečné Pálavě.

https://www.pardorf.cz

Víno Marcinčák (1990)

Největší tuzemský BIO-vinohradník s více než 30letou tradicí produkce staví na odpovědném způsobu obhospodařování vinic s důrazem na co nejčistější produkci a ochranu zdejšího života. Kromě stálic nabídky, tedy například ryzlinku, jsou novosedelští vinaři známí speciálními víny v čele se slámovými a přirozeně sladkými víny.

https://www.marcincak.cz

Vinařství Pergen (1999)

Z po generace spravovaného sklepa v srdci Mikulovské vinařské podoblasti pocházejí vína, pro která je typický klasický způsob kvašení bez selektovaných kvasinek a zrání přímo v sudech. Zdejší vyhlášený Ryzlink vlašský pochází z vinic, jež dávají vzniknout také řadě jemných a šumivých vín, stejně jako Sauvignonu a Veltlínskému.

https://www.pergen.cz

Víno Valadia (1996)

Rodinné vinařství produkující exkluzivní malé šarže s garancí původu všech svých vín. Důraz na kvalitní hrozny se odráží v unikátně vyvážené chuti v každé lahvi. Jejich sklepy v moravské Perné skrývají vynikající odrůdy Sauvignonu, Veltlínského zeleného a další. Produkují moderním způsobem, ovšem s úctou k tradičnímu vinařskému umu.

https://www.vinovaladia.cz

Šamšula Čejkovice (2004)

Specialista na suchá, převážně bílá vína produkovaná v limitovaných edicích. Nositelé čejkovické vinařské tradice sklízí hrozny na svých několikahektarových vinicích Velkopavlovické vinařské podoblasti a ručně je zpracovávají do podoby výběrových vín, třeba oblíbeného Rulandského šedého a mnoha dalších.

 

https://www.samsula.cz

Meulenhof (1889)

Oblast řeky Rýn a jejích přítoků je domovem Ryzlinku rýnského. Tato unikátní vinařská oblast na jihozápadě Německa je místem, kde se více než 100 let zmíněná odrůda pěstuje i na pozemcích vinařství v meandru řeky Mosel. Zdejší suchá a polosladká bílá vína dozrávají do minerálních tónů s doteky citrusů a ovoce a jsou vyhledávaná i mezi znalci.

 

https://meulenhof.de

Weingut Kerpen (1772)

250 let tradice a 8 generací jedné rodiny, která dovedla pěstování a produkci Ryzlinku rýnského takřka k dokonalosti. Region vinařských tratí ve strmých úbočích nad řekou Mosel je nejen v Německu unikátem a ceněnou lokalitou milovníků kvašených hroznů. Dává navíc vzniknout svěžím, ovocným vínům s ušlechtilým charakterem a nenapodobitelnou chutí.

 

https://www.weingut-kerpen.de

Weingut Humer (1996)

Dolnorakouský region mezi řekami Dyje a Wagram je rodištěm vín rodinného vinařského podniku Margit a Andrease Humerových. Na obhospodařovaných 21 hektarech svých vinic se snaží pracovat a pěstovat hrozny s ohledem na ekologii a zdejší tradice. Specialitou jsou jejich Veltlínská zelená, ale také Sauvignony či osvěžující perlivé varianty vín.

https://www.humerwein.at

Dissegna Francesco (1925)

Unikátní, trvale udržitelné ekologické vinařství, specializující se na organickou výrobu a využívání energie slunce při zpracování vína je klenotem italských regionů Veneto a Friuli. Současná produkce pod vedením následovníka slavné vinařské dynastie se specializuje především na vynikající šumivá vína a tolik oblíbená Prosecca.

 

https://www.dissegnavini.com

Paradisone (1988)

http://www.paradisone.it/

Pierre Naigeon (1890)

Exkluzivní krajová vína z historií protknutého regionu Gevrey Chambertin pocházejí z nejvěhlasnějších vinic tradiční oblasti Burgundsko v samém srdci Francie. Tato vína se vyznačují harmonickou, plnou chutí s podtóny letního ovoce danou nezpochybnitelnou kvalitou keřů, na nichž hrozny dozrávají.

 

https://www.burgundy-report.com/burgundy-report-extra/03-2012/profile-domaine-pierre-naigeon-gevrey/

André Clouet (1741)

Původ tohoto vinařství lze hledat na francouzském královském dvoře, kde působil prapředek dnešních majitelů. Ti pěstují vinnou révu na 8 hektarech půdy v městě Bouzy se specializací na odrůdu Pinot noir. Zrání pod rukama staletého vinařského rodu jí dává nezaměnitelnou charakteristiku tolik typickou pro zdejší vína.

 

http://www.andreclouet.com/champagne/

Bonnaire (1932)

Na více než 22 hektarech půdy v obci Cramant ve vinařské oblasti Champagne působí od 30. let 20. století firma otce a synů rodu Bonnaire zaměřujících se na pěstování hroznů odrůdy Chardonnay. Vinařství staví na intenzivní péči o své keře a produktem jejich práce jsou vína, v jejichž chuti můžeme najít i stopy máslového aromatu, citrusů a příjemné minerality.

 

https://www.homobulla.com/champagne-bonnaire/

CHCI DOSTÁVAT NOVINKY

 
kräm - bistro+wine

Krameriova 127
339 01 Klatovy
IČ: 11987201, DIČ: CZ11987201

T: +420 733 340 655 E: info@kraem.cz